Monday, August 1, 2011

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2011~!!

Selamat meyambut bulan Ramadhan kepada semua rakyat Malaysia:D,rakan2,keluarga, muslimin dan muslimat yg lain:). Semoga di bulan Ramadhan yg berkat ini, kita terus dikurniakan kesihatan yg baik dan dilimpahi rezki yg diredhai Allah, AMin~~~!!







ok la.. sape tengok bola?yg Malaysia vs Singapore yg round 2 perhh memang ramai gile rakyat malaysia tengok kan...dlm 85000 org malaysia membanjiri stadium bukit jalil tuh


Tapi perlawanan MY vs SG tu memang gila la berdupdap jantung aq nk tahu sape yg menang huhu tapi akhirnya MY kalah xpe la xde rezki cube lagi dan tingkatkan usaha hehe...

aq cam x puas ati singapore main haih xpela sabar je la bola je kut okey la samapi sini je kut aq merepek hehehe puasa penuh k:)









p/s: jngn buat2 lupa puasa oulak tau hehe:)

Friday, June 3, 2011

Terimah kaseh Maziah:)

haha time kaseh maz ni post khas untuk ko lol..sebb ajar aq edit blog skang aq dah pandai sikit2..hehe tapi sikit je la haha tak bnyk:P aish bersyukur la faiz haha n time kasih sekali lagi sebb komen blog aq cam perli pun ade:P haha xpe la :)

Thursday, May 26, 2011

1 ari lagi:DDDD

Assalamualaikum allsz hehe dah lama aq x update blog nih periksa la katekan, kne focus study la sikit hehe sikit je... esok last day n 2 more subject(geografi n tarikh islam) before end mid year examination:) memang syok beb lepastu cuti perhh 2minggu lak tu memng perhhh! leh la aq enjoy men game nonstop 24 hours haha tapi memang stress la periksa ni soalan pun leh tahan susah tahap dewa kut..pastu kne menghafal lak tuh lagi2 tafsir hadis n pendidikan islam hmm ehh esok ade program skolah lak xleh men game:/(dunia sheikh dunia!!) tapi xpela program ibadah la kan:P okey la aq nk bersiap brg untuk program esok sebb kne duduk 1 malam n mau study pasni......Caw lu

Monday, April 25, 2011

24/4/1997-ding dong-

Assalamualaikum~! before i start my story i just want to tell about my other post tajuk die nasihat pasal cinta aq bukan delete aq just draft je sebb...ade la sebab tertentu hehehe:)

Let teh story begin:DDD

Koang mesti udah tahu kan?knp aq post title 24/4???hahaha pandai2 la koang teka.
okey masa ari ahad tu aq bangun then solat subuh dlm kul 6 30 aq ingat waktu tu nk terjaga tapi tertido aiyaa lepas tu aq bangun balik dalam pukul 8 30 tapi aq tengok semua org tade kt umah waaaaa xkan diorang lupe lak about my birthday haish aq tunggu jela...

And aq ingat parents aq kluar skjp je...tapi sampai malam~.~ dlm hati aq woihh aq x makan ape2 lagi hahah tapi sementara tunggu mak aq aq men la dota jap ngan khairul,syamil,kamal n yg lain2
perhh aq lapar siot waktutu men game pun x semangan nk blajar?hmm lagi la xde semangat haha and lepas dah malam kan aq pun ape lagi pakai2 la pakaian yg gempak2 sikit tapi x gempak mne la haha n dlm kul 9 malam mak aq sampai perhh aq puasa ke ape ni x makan2 sampai kul 9 lolXD then aq tengk la cctv aik asal ade 3 kereta ni?kawan ayah aq ke? hmm ke parents aq dah lupe tentang birthday aq?haha nk nanges ni:P and lepastu aq wat2 la cam tengh tengok tv kt bawah hehe pastu aq rser cam semacam je knp la diorangx masuk umah lagi buang tebiat ke?haha joke2 n aq ushar2 jp aish gelap je aq bukk pintu pastu gerak 2-3 langkah then tibe surprisee!!!!wth sume kai topeng hantu koang nk aq ssaket jantung ke?haha bukan parents aq je yg ade ade dlm 2 saudara belah ayah aq pun dtg gak hahha perhhh bangga siot haha lek2 haha mak aq beli kek coklat tah leh tahan besargak la pastu ayah aq suh aq baca doa haha aq pun baca doa makan tapi ayah aq ckp bukan doa makan doa panjang umur ler ahah knp x ckp awal2 pastu aq baca la doa panjang umur degn bahasa melayu la:D

and lepastu kitoang pun enjoy la makan perhh aq dpt 1 slice je dah la kek tu sedap warhaha tapi xpela x marah pun..but aq lupe nk ambik gambar kek tu geram2!!!!!!!! adeh lapar sangat sume aq lupe tapi xkan la aq makan kek je dah leh kenyang mak pun beli la nasi putih ngan lauk ikan siakap hehe tapi aq xde la makan soang2 makan ngan adek aq la:D syok gak la waktutu lepas kitoang dah habes makan tu main badminton lak haih memang syok la beb n llepas abes tu kitoang kemas2 la terutama aq kne paling bnyk kemas sebb mak aq kte org yg birthday arini kne wat keje bnyk sikit== penat woihh haha tapi xpela sebb aq pun wat la keje then aq suh saudara aq layan dota ngan kawan2 aq tu haha:D n ape lagi nk cite ni k la sampai situ je kut then aq sambung main game n saudara mara aq tu tdo la umah aq haha..

TIme kaseh keluargaku kerna sambut birthday aq degn meriah sekali,
time kaseh sauadar mara yg dtg,
time kaseh kpd kawan2 ygw ishh birthday aq,
thank you:D

Monday, March 21, 2011

hahaha aslm~ n hi allz dah seminggu cuti rser cam skjp je-.- tapi jadilah haha baru je balik skola terus bukk blog..x tuka baju agi haha tdi da la tdo kul 3 pagi fuhh~ nasseb bek tak tdo kt perhimpunan klau x lapar la.haha hmm.. baru aq teringat satu homework pun aq x usik agi!!! lagi2 geografi bnyk lak tu naseb bek geografi ari jumaat ade la tyme nk wat okey la xde pape nk cite baru bangun tido kan nyanyuk sikit mintak2 la x ngantuk waktu perhimpunan jam da kul 5:27 p.m aq mandi dulu la haha gl school~ n aq rser mulai arini aq cam nk ubah sikit kut sikit je la nk kurengkan main game and bnykkan membaca haha k la sampai sini je babai~

*sepatutnye nk post ari ahad tapi lupe lak aish hahaha asek syok main game je!

Monday, March 14, 2011

BERcerita nostalgia lalu bersama najwa XD

Aslm hi alls ni aq post saje2 haha.. semalam najwa on aq tegur la die pastu fb lak buat hal aisayman pastu dalam kul 12 30 kut fb cam normal balik kitoang start la cerita mule2 pasal blog hahaha aq baca la baca blog die lawak giler aahh hahaha n aq dah ngantuk kut waktutu baca blog die ilang terus ngantuk rofl..n pastu kitoang ade la ngumpat2 sikit kut..sikit je x bnyk hahah then kitoang citer pasal tyme2 skolah rendah XD yg aq ingat die cite tyme sebelum mule belajar pagi2 kt skola nk gi sarapan la kan kitoang berebut tempat duduk haha padahal aq ngan kawan saje je nk kaco die lol shh~ haha pastu ade lagi kut die citer pasal die tolak amir nadzim sampai kepala amir kene pasu bunga kt kantin hahah cuak die ape lagi ekk haha aq pun lupe ape aq cite..okeydah la sampai sini je kut aq rser ade agi yg aq citer tapi xleh post kt blog hahaha bahaya kutXD n die pun deactivate fb aq pun ape lagi tdo la dalam kul 4:15 btw GL PMR


Friday, March 11, 2011

Yay!!~

Ehehehhe i'm back aslm~ Ujian Penilaian dah habes so ape lagi merdeka la!!! hahah tapi skjp je-.-.....alhamdulillah periksa minggu ni aq x meniru pun!!XD. lepas abes solat Jumaat terus bukk Dota main ngan iqbal,syamil,kamal si kembar haha syok siot! nnti malam ni ade match lagi:D hmm nk citer pasal ape ni??..xde citer kut haa ade2 tdi lepas rehat cekgu Madihah masuk! aq dah leh teka mesti cekgu madihah bagi homework punyer!! then betul2 die bagi lak bnyk lak tuh haha xpela layan je. Okeyla aq nk makan jp klau ade citer agi aq kongsi.

Thursday, March 10, 2011

-Periksa- 1 more day & 1 subject left(Tafsir/Hadis)

Assalam allz~ esok last subject woot!! lepas ni leh mentala'ah game puas2 leh tahan gak periksa sebelum2nye xde peluang syiot nk meniru XD hahaha. Lagipun aq x bnyk bukk buku pun exam UP1(ujian penilaian) ni haha xpe la rilex je:D tapi insyaallah aq dpt result yg bagus hehehe hmm okey la aku nk mandi ni baru balek skolah hahaXD

Exam~ 1 day n 1 subjects left(tafsir/hadis)

Assalam allz~ esok last subject woot!! lepas ni leh mentala'ah game puas2 leh tahan gak periksa sebelum2nye

Monday, February 7, 2011

My first post~ intro

Salam~name diberi Muhammad Faiz bin Sharan name panggilan faiz:D.Umur baru 14 tahun.anak sulung diantara 4 adek beradik.skolah rendah dulu kt Sekolah Rendah Agama Integrasi Sek. 19(SRAI 19). Sambung belajar kt SAMTTAJ wahh rindu sekolah lama<3. Hobi aq bernafas:D cita2 haha xyah tahu la ermmm...haa..err...okey la sampai sini je kut aq x pandai sangat guner blog memeningkan kpale tengh belajar2 sikit2 nk gune ni....^.-
 
Copyright © F-A-I-Z