Monday, March 12, 2012

Tips Kecantikan


1~ Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah sekurang-kurangnya 5 kali sehari dengan air wuduk. Jangan dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, solat, berzikir, dan berdoa.

2~ Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah ‘olahraga’. Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita menggerakkan seluruh tub…uh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan zikir dan doa.

3~ Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan ‘kata kunci’, “Allahuma Kama Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku) – (HR Ahmad) – Doa tengok cermin.


4~ Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.

5~ Agar tubuh langsing, mulus, dietlah dengan teratur, puasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika mampu, lakukan puasa Nabi Daud a.s. – selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air suam.

6~ Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi.


Credits :IluvIslam<-- lawat lah :)

Saturday, March 3, 2012

PANTUN MENGLISH (MELAYU CAMPUR INGGERIS)

»» PANTUN MENGLISH (MELAYU CAMPUR INGGERIS) ««

► Pulau Pandan So Far Ke Tengah,
Gunung Daik Bercabang Triple,
Benda Mungkar Together Kita Cegah,
Dosa Maksiat Jangan Ambil Simple..


► Buah Cempedak Outside The Pagar,
Take The Galah Tolong Jolokkan,
Larangan Agama Dont Dilanggar,
Pesan Ulamak Dont Di Momokkan..


► Two Three Kucing Berlari,
Mana Nak Sama The Kucing Belang,
Make Sure Istighfar Setiap Hari,
Just In Case Ajal Menjemput Senang


via Muhammad Amin Murbarak :)

Monday, August 1, 2011

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2011~!!

Selamat meyambut bulan Ramadhan kepada semua rakyat Malaysia:D,rakan2,keluarga, muslimin dan muslimat yg lain:). Semoga di bulan Ramadhan yg berkat ini, kita terus dikurniakan kesihatan yg baik dan dilimpahi rezki yg diredhai Allah, AMin~~~!!







ok la.. sape tengok bola?yg Malaysia vs Singapore yg round 2 perhh memang ramai gile rakyat malaysia tengok kan...dlm 85000 org malaysia membanjiri stadium bukit jalil tuh


Tapi perlawanan MY vs SG tu memang gila la berdupdap jantung aq nk tahu sape yg menang huhu tapi akhirnya MY kalah xpe la xde rezki cube lagi dan tingkatkan usaha hehe...

aq cam x puas ati singapore main haih xpela sabar je la bola je kut okey la samapi sini je kut aq merepek hehehe puasa penuh k:)









p/s: jngn buat2 lupa puasa oulak tau hehe:)

Friday, June 3, 2011

Terimah kaseh Maziah:)

haha time kaseh maz ni post khas untuk ko lol..sebb ajar aq edit blog skang aq dah pandai sikit2..hehe tapi sikit je la haha tak bnyk:P aish bersyukur la faiz haha n time kasih sekali lagi sebb komen blog aq cam perli pun ade:P haha xpe la :)

Thursday, May 26, 2011

1 ari lagi:DDDD

Assalamualaikum allsz hehe dah lama aq x update blog nih periksa la katekan, kne focus study la sikit hehe sikit je... esok last day n 2 more subject(geografi n tarikh islam) before end mid year examination:) memang syok beb lepastu cuti perhh 2minggu lak tu memng perhhh! leh la aq enjoy men game nonstop 24 hours haha tapi memang stress la periksa ni soalan pun leh tahan susah tahap dewa kut..pastu kne menghafal lak tuh lagi2 tafsir hadis n pendidikan islam hmm ehh esok ade program skolah lak xleh men game:/(dunia sheikh dunia!!) tapi xpela program ibadah la kan:P okey la aq nk bersiap brg untuk program esok sebb kne duduk 1 malam n mau study pasni......Caw lu

Monday, April 25, 2011

24/4/1997-ding dong-

Assalamualaikum~! before i start my story i just want to tell about my other post tajuk die nasihat pasal cinta aq bukan delete aq just draft je sebb...ade la sebab tertentu hehehe:)

Let teh story begin:DDD

Koang mesti udah tahu kan?knp aq post title 24/4???hahaha pandai2 la koang teka.
okey masa ari ahad tu aq bangun then solat subuh dlm kul 6 30 aq ingat waktu tu nk terjaga tapi tertido aiyaa lepas tu aq bangun balik dalam pukul 8 30 tapi aq tengok semua org tade kt umah waaaaa xkan diorang lupe lak about my birthday haish aq tunggu jela...

And aq ingat parents aq kluar skjp je...tapi sampai malam~.~ dlm hati aq woihh aq x makan ape2 lagi hahah tapi sementara tunggu mak aq aq men la dota jap ngan khairul,syamil,kamal n yg lain2
perhh aq lapar siot waktutu men game pun x semangan nk blajar?hmm lagi la xde semangat haha and lepas dah malam kan aq pun ape lagi pakai2 la pakaian yg gempak2 sikit tapi x gempak mne la haha n dlm kul 9 malam mak aq sampai perhh aq puasa ke ape ni x makan2 sampai kul 9 lolXD then aq tengk la cctv aik asal ade 3 kereta ni?kawan ayah aq ke? hmm ke parents aq dah lupe tentang birthday aq?haha nk nanges ni:P and lepastu aq wat2 la cam tengh tengok tv kt bawah hehe pastu aq rser cam semacam je knp la diorangx masuk umah lagi buang tebiat ke?haha joke2 n aq ushar2 jp aish gelap je aq bukk pintu pastu gerak 2-3 langkah then tibe surprisee!!!!wth sume kai topeng hantu koang nk aq ssaket jantung ke?haha bukan parents aq je yg ade ade dlm 2 saudara belah ayah aq pun dtg gak hahha perhhh bangga siot haha lek2 haha mak aq beli kek coklat tah leh tahan besargak la pastu ayah aq suh aq baca doa haha aq pun baca doa makan tapi ayah aq ckp bukan doa makan doa panjang umur ler ahah knp x ckp awal2 pastu aq baca la doa panjang umur degn bahasa melayu la:D

and lepastu kitoang pun enjoy la makan perhh aq dpt 1 slice je dah la kek tu sedap warhaha tapi xpela x marah pun..but aq lupe nk ambik gambar kek tu geram2!!!!!!!! adeh lapar sangat sume aq lupe tapi xkan la aq makan kek je dah leh kenyang mak pun beli la nasi putih ngan lauk ikan siakap hehe tapi aq xde la makan soang2 makan ngan adek aq la:D syok gak la waktutu lepas kitoang dah habes makan tu main badminton lak haih memang syok la beb n llepas abes tu kitoang kemas2 la terutama aq kne paling bnyk kemas sebb mak aq kte org yg birthday arini kne wat keje bnyk sikit== penat woihh haha tapi xpela sebb aq pun wat la keje then aq suh saudara aq layan dota ngan kawan2 aq tu haha:D n ape lagi nk cite ni k la sampai situ je kut then aq sambung main game n saudara mara aq tu tdo la umah aq haha..

TIme kaseh keluargaku kerna sambut birthday aq degn meriah sekali,
time kaseh sauadar mara yg dtg,
time kaseh kpd kawan2 ygw ishh birthday aq,
thank you:D
 
Copyright © F-A-I-Z